Monday, June 23, 2008

Sommar, sommar, sommar!

Åh, det är underbart med sommar och sol och även lite regn och lite blåst. Så länge det är ljust och härligt får det fanimig vara vilket väder som helst. Nu är det juni och vi ska njuta av alla dessa dagar som sommaren ger oss för när vi sitter där i november och funderar på vad livet är värt så måste vi minnas de här dagarna när livet kändes lätt och kul enbart beroende på att det är ljust utanför vår port.

Jag är så fantastiskt glad över att bo i detta land. Visst, vi har skitvinter i flera månader, vi har ett uruselt och fegt fotbollslandslag och vi har en jävla massa nedskärningar och problem i vår berömda välfärdsmaskin. MEN! MEN säger jag igen. Vi har svensk sommar, söta jordgubbar, härlig rabarber, vi har röda torp med vita knutar, vi har hambo, dragspel och midsommar, vi har sill och nubbe, vi har kräftskiva, snapsvisor, vi har fantastiska bad och härliga stränder, vi har fjäll och vandringsstigar, skog, åkerlappar och blå himmel. Vi har vinter med snö, pulka, nyårsraketer, långfärdsskridskor och varm choklad, kaffe med dopp, julskinka och julgranar med julklappar och rim. Vi har också ett vårdsystem som är för alla oavsett pengars status, vi har en generös föräldraförsäkring som garanterar ett minimibelopp istället för inga pengar alls, vi har fri utbildning, vi har toppjobb med topplöner, vi har sjuksystrar som strejkar för sin rätt, vi har gruvarbetare, sjömän, jordbrukare och trafikpoliser, vi har en rättstat och ett juridiskt system som ska se till den svages rätt, vi har debatter och fri press, vi har en grundtanke i vårt samhälle att alla får vara med, vi har rättigheter för homosexuella och handikappade, vi har invandrare som förgyller vårt land med nya influenser, vi har eldsjälar och idrottsparker, vi har ungdomsidrott och akademier.

Vi ska inte vara trötta och klaga för mycket. Tänk på allt det som är bra istället! Och självklart finns det invändingar mot allting jag just lyfte fram här uppe men försök att se det positivt. Bara för en gångs skull, okej?

2 comments:

idasol said...

Vilket underbart inlägg! heja Sverige och skönt med semester. Jag håller med i allt!!! :-)

Anonymous said...

samma här!