Wednesday, December 14, 2005

Trött på politik

Eller snarare trött på de som tror att de är så jävla politiska hela tiden. Jag läste Gringo i Metro från i måndags igår och blev jätteirriterad på hon som skriver en kolumn om egentligen ingenting. Tutal eller vad hon heter. Hur som helst. Jag gillar Gringo, tycker det kan vara kul ibland och det som är bäst är ju att de driver med alla hej vilt och skämtar om invandringen och invandrare och svenskar och allt och alla. Oftast är det ju inte riktigt okej att göra det för "invandringen är en politisk fråga som ska tas på allvar". Självklart ska den tas på allvar och den svenska invandrarpolitiken är inte en politik som fungerar.
MEN. Jag blir irriterad när såna som hon tycker att de är så speciella för att de jobbar på "den där uppkäftiga tidningen Gringo" och måste stå upp för det på ngt sätt. I hennes krönika gick bl a att läsa (ej ordagrant nu, märk väl) "blatteungar pratar inte riktig svenska för att det inte går några svennar i deras klass, det finns ingen som pratar svenska runt omkring de.... (vilket kanske är sant ibland) och finns det svennar pratar de inte svenska utan som blattarna... (vilket också är sant ibland)... det enda som skulle kunna ändra på det är att politikerna placerar blattebarnen i skolor i stan så de får höra svenska runt omkring sig hela tiden"
(observera att blatte och svenne är hennes ord, inte mina)
Okej, hur tänkte hon här? Hur tänkte hon att det skulle ordnas? Ska politikerna bara helt enkelt gå in i skolan och lyfta bort en unge och sätta dit en annan? Ska de tvångsplacera barnen? Hur i helvete ska det gå till? Varför säga ngt som man inte kan underbygga med ett praktiskt lösande om man nu ska vara så jävla politisk?
Och sen skrev hon att ungdomar alltid kommer prata likadant. Det är ju verkligen inte sant. Ungdomar idag pratar inte som ungdomar pratade på 80-talet eller 40-talet eller vilket jävla tal som helst. Språket utvecklas och ungdomen utvecklas, det är därför vi inte vet vad som är inne när vi själva blir mammor och pappor och därför oftast är jävligt pinsamma.

2 comments:

Studiomannen said...

Fan vad sånt snack retar mig. Ordet "svenne" får mig att kaskadkräkas. Håller med dig.

Anonymous said...

såå rätt Sarpo! man får pasa vilka ord man använder Beroende på var man kommer i från oj oj måste dra igen ses i morgon kram stress tess